.
datum 04 jun. 2020 geplaatst door Bertien Minco

Podcast#05 Paul de Rook

 

In deze aflevering spreekt redacteur Bertien Minco met wethouder Paul de Rook (D66), verantwoordelijk voor verkeer, sport en cultuur binnen de gemeente Groningen. Nu tijdens de coronacrisis de verschillen tussen arm en rijk binnen de cultuursector steeds zichtbaarder lijken te worden, vindt hij het als wethouder belangrijk dat er alles aan gedaan wordt om de culturele keten te laten functioneren. De maker is daarin het kloppende hart, de instelling de faciliterende partij. Zijn advies aan de sector is om de maatschappelijke betekenis van kunst en cultuur nog meer inzichtelijk te maken, zodat straks voor iedereen duidelijk is waarom extra financiële steun gewenst is. Luister hier het hele gesprek terug!

Met de podcasts van Cultureon delen we kennis, ervaring en inspiratie op een toegankelijke manier. Wil je je abonneren? Doe dat dan via Soundcloud

 

Cultureon is een kennisnetwerk voor culturele professionals. Sluit je aan, versterk je positie als professional en blijf op de hoogte van ontwikkelingen. Je kunt op drie manieren meedoen:

  • Als abonnee: voor informatie en vakkennis
  • Als professional: met je profiel en expertise zichtbaar op het platform
  • Als bedrijf dat actief is in de culturele sector.

Lees hier meer over het lidmaatschap.

Al een account? Log hier in