“Bouw mee aan Cultureon,

samen met andere ondernemers en

beslissers in de cultuursector!”

 

Wat is Cultureon? 

Cultureon is een netwerk voor professionals in de culturele sector die zelf niet creëren maar voorwaarden scheppen, zodat kunstenaars, musici, dansers, theatermakers en dichters hun werk kunnen maken. Onze drijfveer is om beter te worden in ons vak om zo de sector van binnenuit te versterken. We ontmoeten elkaar en leren van elkaar. Dat doen we online en tijdens onze kennissessies en netwerkbijeenkomsten. Cultureon biedt kennis en netwerk voor jouw ontwikkeling als professional. 

 

Dit is wat we doen

Bij Cultureon ontmoet je mensen uit de sector die voor dezelfde uitdagingen staan in de praktijk. We bundelen onze krachten om van elkaar te leren. Hier vind je inspirerende verhalen en slimme oplossingen. Het netwerk van Cultureon is sectorbreed en brengt de kennis van kleinere en grotere organisaties en overheden samen. We signaleren ontwikkelingen in de sector, we bespreken onderwerpen die de komende jaren het beleid gaan domineren en beïnvloeden het debat rond kunst, cultuur en erfgoed. 

 

Alles van waarde is weerloos

Wij zien dat een maatschappij beter wordt van een krachtige culturele sector. Het is een motor voor vernieuwing en biedt tegenwicht aan het materialisme. Kunst en cultuur geven variëteit, kleur, vrolijkheid en schoonheid aan het leven. We willen de culturele sector versterken door innovatie en te bouwen aan een onafhankelijke duurzame toekomst. 

Samen versterken we de culturele sector

De beste manier om bij te dragen aan Cultureon is door lid te worden. Je betaalt een jaarlijkse bijdrage en profiteert van alle kennis, connecties en inspiratie. En je helpt om een nog groter en sterker netwerk te realiseren. Lees hier meer over het lidmaatschap.

 

Met deze mensen is het allemaal begonnen

Cultureon is opgericht door een groep van professionals die werkzaam zijn in de kunst en cultuur. Zij investeren tijd, geld en energie in dit netwerk omdat zij ervan overtuigd zijn dat we door samenwerking en het bundelen van kennis en ervaring een sterkere sector kunnen bouwen. 

Deze oprichters vormen samen de coöperatie Cultureon: Agnes Vugts, Allard Bentvelsen, Ariane van Heijningen, Bertien Minco, Christel Portegies, Cor Wijn, Cynthia Dekker, Hanneke Wiersma, Janita Tabak, Johan Boonekamp, Josephine Lemmens, Koen Hilberdink, Maurits Haenen, Michelle van der Sluis, Noud van de Rhee, Paul van Oort en Ronald Spanier.

 

Deze organisaties steunen ons

We werken samen met een aantal partners in de sector.